Samsom-geur of een luchtje van Rutte?

Samsom-geur of een luchtje van Rutte?

Delen op twitter Delen op facebook

Wat denkt u van de geur van SAMSOM of een luchtje van RUTTE. Beide namen komen voor als merk in het Benelux merkenregister, maar niet voor een luchtje met de geur van Rutte of Samson. Lastig als beide luchtjes op elkaar gaan lijken.

Vaak zijn er commerciële of strategische overwegingen om een merk “alvast” te registeren. De rechthebbende verwacht dan een commercieel succes te gaan putten uit een bepaalde naam. Het kan gaan om forse omzetverwachtingen. Dit is soms ook het geval bij namen van bekende mensen.

Zo ook destijds bij het merk BADR HARI. De negatieve publiciteit kwam pas nadat de inschrijving had plaatsgevonden. Deze aandacht noopt de eigenaar wellicht tot herbezinning op zijn merk: een zgn. re-branding. Het merk heeft door de negatieve publiciteit ineens een andere waarde gekregen. Zou dat ook het geval zijn bij Sylvie van der Vaart die onlangs haar scheiding van Rafael aankondigde en van Heleen van Royen die haar vrije huwelijk altijd vooropstelde?

De twee EU woordmerken SYLVIE VAN DER VAART zullen weinig meer waard zijn, maar gelukkig heeft Sylverie Productions Limited ook het woordmerk SYLVIE vastgelegd in de Europese Unie.

Het imago speelt dus een belangrijke rol bij de waardebepaling van een merk en voor de te volgen koers door de eigenaar.

Bron: Frans van Rompaey, Roots-IP.

Brand Management

Dit is Brand Management


Een weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken! Samen met onze enthousiaste bloggers brengen wij "harde" informatie over marketingmodellen en zachte onderwerpen als ‘weetjes’, opinies, columns en merkfeiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes