Brand History: Citroen en Coca Cola

Brand History: Citroen en Coca Cola

Delen op twitter Delen op facebook

Het automerk Citroën heeft zijn naam te danken aan oprichter André Citroen. Zijn vader was in Nederland geboren, maar zelf zag André het levenslicht in Parijs. Het had niks gescheeld of we reden in een Limoënman DS, want dát was de eerder gekozen achternaam van Andrés fruitzeulende voorvaderen.


André voegde de ë toe aan zijn achternaam om het uitspreekbaar te maken voor zijn landgenoten in Frankrijk. Bij het bedenken van een logo voor zijn in 1919 opgerichte autofabriek liet hij zich volgens de overlevering inspireren door de “kepervertandingen van de tandwielen” waarvoor hij in 1900 octrooi aanvroeg. De “double chevrons” vormen een van de mooiste logo’s ooit.



Coca-Cola Een klassieker en een “must have” voor de rubriek Merkweetjes. Het verhaal van Coca-Cola begint op 8 mei 1886 in Atlanta (USA). Apotheker dr. John Pemberton creëerde in zijn werkplaats de hoestdrank – de eerste partij van wat later de meest verfrissende drank ter wereld zou worden -. Pemberton ging met een vaatje Coca-Cola-siroop naar Jacob’s apotheek in Atlanta. Daar werd het vermengd met koolzuurhoudend spuitwater en voor vijf cent per glas verkocht. het geheim van de formule wordt tot op de dag van vandaag bewaard in een bankkluis in Atlanta. - Onder het merk Coca-Cola vallen de drinks Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Aquarius, Chaudfontaine, Sprite, Minute Maid, Monster, Burn, x% in Innocent Drinks - Ik zelf heb jarenlang mijn spreekbeurten op de MEAO en HEAO over Coca-Cola gehouden, zelfs in het engels en in het duits, altijd een succes en mooi verhaal. - Ook het boek “de Cola-oorlog”, met de strijd tussen Coca-Cola en Pepsi-Cola is zeer aan te bevelen. Ik heb het in 1 zomervakantie (Les Gets, Frankrijk) uitgelezen. - Coca-Cola (mét liggend streepje ertussen…) is natuurlijk over de hele wereld bekend van de opvallende kleur rood en de sierlijke letters; heel herkenbaar. En niet te vergeten “Santa Claus” met Kerstmis, de uitvinding van Coca-Cola, tegenwoordig ook met rode Coca-Cola truck met lichtjes, als sfeerbeeld met X-mas!


Brand Management

Dit is Brand Management


Een weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken! Samen met onze enthousiaste bloggers brengen wij "harde" informatie over marketingmodellen en zachte onderwerpen als ‘weetjes’, opinies, columns en merkfeiten.


Reacties

  1. [...] Brand-Management.nl is een populaire weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken. … Workshopdag: online marketing & social media. Redactie en bloggers …  [...]

  2. High quality Marc Jacobs Bags Uk…

    wow its great post.. http://youtu.be/iLPumcKZEBU

  3. Burberry Bags…

    I live in chicago and we can have some rough winters but my ft stay super fashion in these Burberry Bags!!…

  4. replica wathces…

    OK Just simply saved SBB rather than happy with it all specially not any remove choices taken off often the SBB in addition to Online Framework elemnents through User interface but KHost and also KService remain thus taking twice time for anti virus pr…

  5. WHEuZDfk zegt:

    WHEuZDfk…

    coca cola, citroen, auto, cola, geschiedenis, history | Brand Management…

  6. sDuUcIZK zegt:

    sDuUcIZK…

    –…

  7. fMQjKMHh zegt:

    fMQjKMHh…

    –…

  8. hermes belt zegt:

    hermes belt…

    coca cola, citroen, auto, cola, geschiedenis, history | Brand Management…

  9. air jordan shoes…

    coca cola, citroen, auto, cola, geschiedenis, history | Brand Management…

Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes