Social media-gebruikers houden van merken

Delen op twitter Delen op facebook

Eén op de drie Nederlandse Facebookleden en Twitteraars zijn via deze sociale netwerken gelinked met merken. Bij Hyves is dit één op de vier gebruikers. Die conclusie trekt Intomart GfK in het vervolgonderzoek op Trends in Digitale Media.

Gemiddeld zijn Twitteraars volger van 2,9 merken, terwijl Facebookleden gemiddeld 2,2 merken geliked hebben. Bij Hyves is men vriend van gemiddeld 1,8 merken. Twitter lijkt zich dus beter te lenen voor het volgen van meerdere merken dan Facebook en Hyves, stelt GfK.

Jongeren in de leeftijd 13-34 jaar blijken vaker met merken te linken via de sociale netwerksites dan oudere leden. Ook hoogopgeleiden hebben bij zowel Facebook, Hyves als Twitter significant vaker een binding met merken. Opvallend is dat vrouwen op Facebook en op Hyves vaker in verbinding zijn met merken dan mannen. Op Twitter is dit juist andersom, hier zijn het de mannen die vaker linken met merken dan vrouwen.

Bij Facebook is het verder opvallend dat vooral personen die weinig televisie kijken zich met merken verbinden. Het sociale netwerk zou dus een complementair communicatiekanaal naast televisie kunnen zijn. Dit verschil is bij Hyves en Twitter niet te zien. Wanneer men het onderzoek projecteert op heel Nederland blijkt dat eenvijfde van alle Nederlanders in de leeftijd 13+ gelinkt is met merken via Facebook, Hyves en/of Twitter. Het onderzoek is uitgevoerd door Intomart GfK onder 75.000 Nederlanders in de leeftijd 13 of hoger die gebruik maken van internet.

Bron: GfK

Brand Management

Dit is Brand Management


Een weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken! Samen met onze enthousiaste bloggers brengen wij "harde" informatie over marketingmodellen en zachte onderwerpen als ‘weetjes’, opinies, columns en merkfeiten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes