Spijkers op laag water

Spijkers op laag water

Sanoma Media schrapt banen, Telegraaf Media Groep lijdt verlies en aan de heldenavonturen van De Pers komt (vooralsnog) een einde. Wie beweert dat de laatste van meet af aan een doodgeboren kind was, slaat de plank in mijn ogen volkomen mis. Het is de titel die het segment van de gratis dagbladen werkelijk heeft opengebroken en dat verdient op zijn minst meer visie dan wat ‘de stuurlui aan wal’ nu zo kortzichtig menen te moeten roepen.
Ik hoop dan ook oprecht dat een doorstart van De Pers de score van 0-1 naar 1-1 kan brengen, al realiseer ik me terdege dat het slagen van een dergelijke operatie niet alleen te maken heeft met hernieuwde financiële pushing power, maar vooral ook met de creativiteit en het doorzettingsvermogen van degenen die het roer straks in handen nemen.
Wat Sanoma en TMG betreft kan reorganiseren en saneren helemaal geen kwaad. Het maakt de traditionele bolwerken hopelijk wat flexibeler en wendbaarder dan momenteel het geval is. Maar zorgenkinderen zijn deze twee uitgeefhuizen nauwelijks te noemen, al doet de berichtgeving her en der anders vermoeden. Sensatiezoekers die spijkers op laag water willen zoeken, vinden er altijd wel één of twee, hoe roestig ze ook zijn.
Nicolette Hulsebos

Dit is Nicolette Hulsebos





Wat vind jij hiervan?

*
Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes