Whitepaper: Merkoriëntatie monitoring

Whitepaper: Merkoriëntatie monitoring

Delen op twitter Delen op facebook

Steeds meer organisaties realiseren zich dat het bouwen van een sterk merk geen sprint maar een marathon is. Het vergt een lange adem om een mentale voorkeurspositie bij de doelgroep te verdienen en te behouden. Dat organisaties hier toch fors op inzetten komt omdat een sterk merk een enorme bijdrage levert aan de (financiële) prestaties van een onderneming. De mate van merkoriëntatie van een organisatie biedt voor elke merkenbouwer een belangrijke voorspellende waarde of je op de goede weg bent.


Merkoriëntatie Begin 2013 verrichte Merketingvisie onderzoek naar de merkoriëntatie binnen het MKB. Daarbij werd gebruik gemaakt van het Brand Orientation Index (BOI) van model (2004, medical Johan Gromark en Frans Melin). Het BOI model, doctor gebaseerd op grootschalig onderzoek onder corporate bedrijven, omvat acht dimensies die aangeven in welke mate bedrijven merkgeorienteerd zijn. Onder merkoriëntatie wordt verstaan: “Brand orientation refers to a conscious, deliberate approach to working with brands, both internally and externally.”


Des te beter deze factoren zijn verankerd in de organisatie, des te merkgeoriënteerder de organisatie en des te hoger de winst (EBIT). Het merkoriëntatie model wordt in de praktijk dan ook toegepast als monitoring model om de mate van merkoriëntatie te kunnen bepalen en organisatorische aandachtspunten boven tafel te krijgen.


DOWNLOAD HIER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER. Guido David

Dit is Guido David


Merketingvisie staat voor samen bouwen. Samen bouwen aan een sterk merk dat u, uw medewerkers en uw doelgroep inspireert. Een merk waar u ook echt achter staat. Guido David is adviseur bij Merketingvisie; een Rotterdams positioneringsadviesbureau dat samen met hun klanten aan winnende merken bouwt. Samen bouwen kan echter alleen als we dezelfde taal spreken. Een zelfde basis hebben. Merketingvisie wil daarom uitblinken in eenvoud. De complexe merkmaterie voor u toegankelijk maken, zodat we echt samen kunnen bouwen aan een sterk, authentiek en onderscheidend merk.


Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes