Brand History: the story of Blokker ….

Brand History: the story of Blokker ….

Delen op twitter Delen op facebook

Blokker begon als “Den Goedkoopen IJzer- en Houtwinkel Jacob Blokker” op 25 april 1896 aan het Breed in Hoorn. Blokker verkocht toen voornamelijk landbouwgereedschap: hartschoppen, ierscheppers (mestscheppen), kloetstokken (vaarbomen) en walbeugels (om modder uit de sloot te baggeren). IJzer stond voor de harken en schoffels en hout voor de stelen. Heerlijk duidelijk dus. Maar later richtten Jacob en Saapke zich ook op “Huishoudelijke artikelen en Keuken-gereedschappen”.O.a. wasteilen en emaillen koffiepotten werden er verkocht. Enkele jaren later werd het assortiment uitgebreid met wasmachines, kachels en fornuizen.


In 115 jaar (2011 nu) heeft de familie Blokker het concern uitgebouwd. Het fundament is gelegd door met name de vier zoons van oprichter Jacob Blokker en zijn vrouw Saapke. En het zijn ook de ouders van Jaap Blokker (Albert Blokker en Annie Blokker-Wiessel) aan wie de onderneming veel te danken heeft. Jaap en zijn broer Albert hebben, met hun voorbeeld voor ogen, het door hen op gang gebrachte vliegwiel nog meer vaart mogen geven. Blokker Holding is nu een van de grootste retailketens van Europa, met een jaaromzet van 2,8 miljard (2010) en omvat de ketens Bart Smit, Interoys, Maxi Toys, Casa, E-Plaza, Xenos, Leen Bakker, Tuincentrum Overvecht, Big Bazar, Cook & Co, Marskramer en Blokker.



Broer Albert Blokker is verantwoordelijk voor de buitenlandactiviteiten. Beoogde opvolgers van directievoorzitter Jaap Blokker zijn:
  • Neef Roland Palmer (zoon van Ans Palmer-Blokker, de zus van Jaap en Albert), met ervaring bij Unilever, Coca-Cola en Blokker.
  • Thomas Smit (zoon van de oprichter van speelgoedketen Bart Smit, onderdeel van Blokker Holding), met ervaring bij Bart Smit en Blokker.
Brand Management

Dit is Brand Management


Een weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken! Samen met onze enthousiaste bloggers brengen wij "harde" informatie over marketingmodellen en zachte onderwerpen als ‘weetjes’, opinies, columns en merkfeiten.


Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes