Webinar: merkbouw door social media width=


Wat kan de inzet van social media betekenen voor je merk? Wat is de invloed van een social campagne op merkbekendheid, imago en merkvoorkeur? Op deze vragen wordt een antwoord geformuleerd. IAB Social startte daartoe een onderzoek in samenwerking met whiskymerk Glen Grant voor de campagne Clash of the Clans. In deze workshop worden de resultaten van dit onderzoek gedeeld in de vorm van een workshop. De verkregen inzichten en learnings moeten marketeers, adverteerders en bureaus handvatten bieden voor het zelf opzetten van een social campagne binnen de marketingmix die uiteindelijk het merk versterkt.


Achtergrond van de case 


De Schotse whiskydistilleerderij Glen Grant wilde zijn naamsbekendheid in Nederland vergroten en tegelijkertijd een duurzame relatie aangaan met de doelgroep. Omdat social media hiervoor uitermate geschikt zijn, startte Glen Grant een Facebookcampagne. Onder de naam Clash of the Clans werden Facebookers uitgedaagd de strijdbijl op te pakken met hun eigen clan. Gedurende drie maanden stelde Glen Grant op ww.facebook.com/GlenGrantNL wekelijks vragen die iets met Schotland en/of whisky te maken hebben aan de clans. De clan met de meeste whiskyvaten kon een reis winnen naar Schotland of andere prijzen zoals deelname aan één van Glen Grant’s 21 fameuze whisky cursussen. Doel van de campagne voor Glen Grant is dan ook de awareness en consideration onder deze doelgroep te verhogen.


Voor wie?


Het webinar merkbouw door social media is bedoeld voor (senior) marketeers, brand managers, communicatie managers, marketing managers, commercieel directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties.


Kosten

Het webinar wordt u gratis aangeboden. Wanneer u zich inschrijft, verwachten wij dat u het webinar ook daadwerkelijk volgt. Bij een ‘no-show’ zijn wij genoodzaakt om 25 euro in rekening te brengen. Afmelden kan kosteloos tot 1 dag van te voren.

Inschrijven


U kunt zich inschrijven via onderstaande link. U krijgt direct een bevestiging van ons terug.


Klik hier en schrijf u direct in.


Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes