Google hoogste nieuwe binnenkomer in Merken Top 40

Delen op twitter Delen op facebook

Voor de tweede week op rij staat Samsung op nummer 1.  Jumbo stijgt met stip naar de tweede plaats en gaat hun grote concurrent Albert Heijn voorbij. Jumbo laat een stijging zien van 4 plaatsen, die wordt veroorzaakt door betere scores op bestedingen en social.


 

Albert Heijn zakt een plaats en sluit de top 3 af, Albert Heijn daalt niet doordat zij zelf slechter scoren, maar doordat Samsung en Jumbo betere scores hebben.Superstip
Andere merken die deze week goede zaken doen zijn ING, Ziggo en Ikea. Zij komen allen met superstip binnen in de top 10 van deze week.

Ziggo is van deze drie het merk met de hoogste stijging, zij stijgen van plaats 33 naar plaats 6. De enorme stijging van Ziggo wordt met name veroorzaakt door hogere scores op bestedingen en social.

Meer weten over branding? Bekijk onze gerelateerde merkopleidingen.


Ook net buiten de top 10 wordt er goede zaken gedaan, met name door McDonalds, Volkswagen en KPN, ook zij komen allemaal met superstip binnen deze week.

McDonalds stijgt maar liefst 28 plaatsen, van plaats 40 naar plaats 12. Volkswagen stijgt met 25 plaatsen naar plaats 13 en KPN stijgt met 17 plaatsen naar plaats 14.

McDonalds en KPN hebben hun stijging met name te danken aan hogere scores op bestedingen en social, terwijl Volkswagen juist een stijging laat zien op alle drie de factoren.

Google hoogste nieuwe binnenkomer
De hoogste nieuwe binnenkomer deze week is Google, na een paar weken afwezig te zijn geweest komen zij binnen op plaats 16.

Ook staan er weer twee merken voor het eerst in de Merken Top 40, Corendon komt binnen op plaats 36 en Radio 538, toevallig genoeg op plaats 38.

Er zijn deze week ook weer een aantal oude bekenden terug in de lijst, na een aantal weken afwezig te zijn geweest staan Tui, Lego en Opel weer in de lijst van deze week!

Philips is deze week de grootste dalen, zij dalen van plaats 13 naar plaats 34. De daling wordt veroorzaakt door lagere scores op waardering en bestedingen.

Na een slechte week vorige week, is Bol.com zelfs uit de lijst verdwenen deze week.

Andere merken die deze week minder goed scoren en een aantal plaatsen zakken zijn Heineken, Vodafone, NPO, de Nationale Postcode Loterij en de Staatsloterij.

Auteur: Adformatie

Lees meer over branding of ga naar gerelateerde merkopleiding.

NIBAA Institute

Dit is NIBAA Institute


NIBAA is een opleidingsinstituut gericht op brand management en merkstrategie en gevestigd te Utrecht. NIBAA leidt managers en executives op via diverse korte en langere merkopleidingen. NIBAA werkt met ervaren professionals, hoogleraren en vakdocenten.
Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes