Brand History: Van Gils

Brand History: Van Gils

Delen op twitter Delen op facebook

De Brabantse textielondernemer (de oude heer Van Gils) begon in 1948 met kinderkleding. Daarna volgde herenkleding. In die tijd (jaren ’50) waren kostuums meer dan keurig, maar van Miel van Gils hoefde het allemaal niet zo stijf. Op een gegeven moment maakte hij jasjes zonder kraag, waar de neus voor opgehaald werd. Tot The Beatles in 1961 met kraagloze jasjes op TV verschenen. Resultaat: de kostuums waren niet aan te slepen. Duizenden jongens die er vooral anders uit wilden zien dan hun pa kochten Miels pakken.


Hij ging in die tijd ook met de boot naar Amerika om te kijken wat de mensen daar op straat droegen. Hij was vooruitstrevend, maar ook eigenzinnig. Miel stuurde zijn 3 oudste zoons naar het New York Fashion Institute of Technology, waarna zij hun vaders bedrijf internationaal maakten. Alwin leidde het bedrijf in Marokko, Jacques had Malta onder zich, Ben zat in Griekenland en Mexico. In 1978 zetten Alwin, Jacques en Ben samen het label op dat de familienaam Van Gils droeg. In hun 1e reclames poseerde Monique Klemann van Loïs Lane, destijds een internationaal model, met enkel een Van Gils-herenjasje om het blote lijf. Ze zetten zich op de kaart als een sexy-chic lifestylemerk, in de bloeitijd vlogen er vierduizend pakken per dag over de toonbank. In 1992 kwam het dieptepunt voor de familie, het bedrijf ging failliet. Maar de Van Gils-broeders lieten zich niet kisten. Ze begonnen “The Makers”; geen merk voor de consument, maar een productiebedrijf dat kostuums levert in opdracht van gerenommeerde modehuizen.


De gebroeders Van Gils werken al veertig jaar samen, Jacques is de creatief, Ben gaat over de financiën en Alwin doet de acquisitie. Sinds 4 jaar geleden (2006) doen de oudste kinderen van de drie broers hetzelfde. Angelique (financiën), Saskia (acquisitie) en Bruno (design en concept) zetten samen Café Costume op in Belië. Voorheen had Angelique een internetbedrijf voor herensokken. Nicht Saskia werkte voor Replay. Neef Bruno (de creatief) deed de Antwerpse Modeacademie. Ze zaten dus alle drie in de mode.

Brand Management

Dit is Brand Management


Een weblog over actuele, nuttige, leerzame en leuke wetenswaardigheden over merken- en marketingzaken! Samen met onze enthousiaste bloggers brengen wij "harde" informatie over marketingmodellen en zachte onderwerpen als ‘weetjes’, opinies, columns en merkfeiten.
Wat vind jij hiervan?

Premium Wordpress Themes Free Wordpress Themes